Ton Schenk Fotografie

Info 

Info

FOTOGRAFIE...WAARBIJ DE NATUUR VOORRANG HEEFT.

Leuk dat je een kijkje neemt op de website van Ton waarop je een aantal foto's kunt zien die hij als fotograaf in de loop der jaren onder andere op de Veluwe heeft gemaakt. De natuurgebieden op de Veluwe draagt hij een warm hart toe, Ton is namelijk op de Veluwe opgegroeid en woont op een steenworp afstand van het fraaie Speulder en Sprielderbos. Het is een prachtige omgeving om daar in rond te struinen en met andere ogen te kijken naar de kleinere details in het grote geheel waar vaak argeloos aan voorbij wordt gegaan.

Fotograferen doet Ton het liefst wanneer het licht niet te hard is en dat is voornamelijk in de vroege ochtend en in de namiddag wat resulteert in zachtere en intensere kleuren en dat zijn voor hem belangrijke componenten in een foto.In zijn fotorugzak zitten ( soms te zwaar met al dat glas ) professionele Nikon camera's en objectieven die variëren van f/2.8 - 14mm groothoek tot f/4 - 600mm tele en er gaat natuurlijk ook een stevig carbon statief mee waarop een vloeistofkop is gemonteerd.Maar voor het maken van de foto blijft het belangrijkste altijd nog het vakmanschap van de fotograaf, hoe die het ziet en het dan vervolgens in beeld omzet, waarbij de camera en het objectief het gereedschap is omdat te realiseren. Daarom vind Ton het ook niet per se een must om met de allernieuwste kwaliteitsobjectieven te fotograferen, hij vindt het juist een uitdaging en vooral leuk om bijvoorbeeld ook eens een oud manual met de hand instelbaar objectief van zo'n 20 jaar oud uit de kast te trekken en dit op zijn moderne digitale Nikon D6 camera te gebruiken....dit kan overigens alleen met Nikon.

Voor een Fine Art print aan de muur geeft Ton de voorkeur aan het Baryta Photographique fotopapier. Dit fotopapier levert museale kwaliteit en vertoont de diepste zwarting. Ook komen de schaduwen goed naar voren en biedt het fotopapier een hoge beeldscherpte. Voor het printen wordt gebruik gemaakt van de Canon ImagePROGRAF PRO - 1000 een professionele injectprinter met een uitstekend kleurmanagement en met de 12 LUCIA PRO kleurpigment inktcartridges zorg dit voor een professionele kwaliteitsprint met een zeer groot kleurbereik. Het geeft overigens veel voldoening wanneer je een zelf gemaakte foto op een goed gekalibreerd desktop beeldscherm naar eigen smaak hebt bewerkt in Lightroom of Photoshop en het eindresultaat van al je inspanningen daarna zelf uitprint op groot formaat fotopapier, waarbij je alles vanaf het begin (digitaal bestand) tot aan het eind (fotoprint) zelf onder controle hebt gehad en je voor een sublieme print van je digitale bestand niet afhankelijk bent van een printservice.

Stuur e-mail* Invoer verplicht
Website by Tomston