Ton Schenk | Fotografie

 

Blog De Newfoundlander is een echte waterhond die kan worden ingezet bij het redden van drenkelingen. Door het NNFC worden jaarlijks enkele watertrials gehouden in verschillende delen van het land waarbij diverse disciplines aan bod komen zoals het aan land brengen van een drenkeling. Deze foto is gemaakt bij recreatieplas Zeumeren te Voorthuizen.

 

Blog Deze Newfoundlander heeft er echt zin in om een dummy op te halen die 50 meter verderop vanaf een boot door de eigenaar van de hond wordt aangeboden. En deze dummy moet door de hond dan aan land gebracht worden.

 

Blog In de namiddag een heerlijke boswandeling in het uitgestrekte Speulder en Sprielderbos gemaakt en genoten van de fraaie herfstkleuren. De hond een Newfoundlander kreeg het ook in zijn bol en snoof al rennend de de herfstgeuren op en avonds lag ze voor pampers op de koude vloertegels.

 

Blog In het najaar wordt er weer heel wat hout geoogst uit de Veluwse bossen en met name naaldhout dat wordt gebruikt voor verschillende doeleinden. Dit gezaagde en gekorte naaldhout is van de lariks en heeft zo haar eigen kenmerk met markeringsverf meegekregen. Het gezaagde hout ligt langs het bospad op stapel en wordt na verloop van tijd getransporteerd naar de houtindustrie.

 

Blog Soms kom je wel hele rare snuiters tegen in het bos. Op deze met mos begroeide beukenstam groeit een enorm gezwel en met een beetje fantasie kun je er wel de snuit van een hond in zien.

 

Blog De wolf in Nederland zorgt voor veel discussie bij zowel voor als tegenstanders en de schapenhouders zitten er al helemaal niet op te wachten. Nederland is gewoon veel te kleinschalig voor de wolf en het gaat alleen maar voor problemen zorgen. Deze Veluwse Heideschapen zien de bui al hangen en leggen massaal en allert de oortjes te luisteren op onraad want ze lopen tenslotte op de Veluwe.

 

Blog Het verbranden van materialen in een oude verzonken kruiwagen kan ook wel eens leuke structuren opleveren aan de buitenkant van de kruiwagen. Nadat deze een paar weken in weer en wind buiten had gestaan begon er zich roest te vormen met verschillende kleuren en verrassende vormen.

 

Naar boven

Stuur e-mail* Invoer verplicht
Website by Tomston