Ton Schenk Fotografie

 

Blog Het Harderbroek is een moeras en plassengebied van ongeveer 187 hectare groot gelegen aan de oostkant van de Flevopolder en grenzend aan het Wolderwijd. Het gebied dat een hoge natuurwaarde heeft wordt beheerd door de Vereniging Natuurmonumenten. Dit kunstobject een huisje gemaakt van strobalen laat zien dat kunst en natuur elkaar ook kunnen versterken.

 

Blog De zonnehoed is er in vele varianten met verschillende kleurschakeringen en de kleurenpracht van deze vaste plant nodigt toch uit om dit fotografisch vast te leggen. Met het 105 mm macro objectief het één en ander gefotografeerd vanuit verschillende invalshoeken en daarmee kwam dit exemplaar toch wel aardig goed uit de verf.

 

Blog Berkenkatjes liggen op een dooiende ijsvloer en het laat de tegenstelling zien dat de natuur wil uitbottelen maar dat het in dit geval ook weer wordt tegengehouden door de natuur zelf door de nog optredende koude nachten met vorst.

 

Blog Als je hiertoe in staat bent dan heb je toch wel heel weinig hersencellen in je bovenkamer. Deze berg met gedumpt afval in het Speulder en Sprielderbos wordt natuurlijk grondig onderzocht of er geen bewijsstukken in te vinden zijn die kunnen leiden naar degene die dit op zijn geweten heeft en als dat inderdaad iets oplevert dan kan de portemonnee flink worden losgetrokken.

 

Blog Met zwaar materieel wordt het naaldhout dat de afgelopen maanden is gezaagd en op stapel langs het bospad lag naar de houtzagerij afgevoerd. Door de sneeuw die er vannacht op Landgoed Oud Groevenbeek is gevallen is het soms een beetje glibberen en glijden op de modderige en zachte bospaden.

 

Blog Fotograferen met sterk tegenlicht zorgt hierbij voor een verassend effect. Door het kleine diafragma van het f2/200mm objectief verschijnen er in de lichte delen van de foto een soort van sterrenkransen op de lichte reflecterende delen van het water, waarbij de Newfoundlander een heuse waterrat duidelijk onderbelicht is en als een silhouet tussen de sterren in het ondiepe water staat.

 

Blog Het was de afgelopen dagen zeer onstuimig weer met maar liefst 3 stormen Dudley, Eunice en Franklin binnen een tijdsbestek van 1 week en dat is een unicum en is sinds 1928 niet meer voorgekomen in Nederland dus het is best een bijzonder weersverschijnsel. Deze stevige douglasspar heeft de stormen niet kunnen weerstaan en is door de krachtige aanhoudende windvlagen gebroken en het hout is versplinterd en helemaal uit elkaar gedraaid.

 

Blog Deze brandgans in Polder Arkemheen heeft zich afgezonderd van de andere vele ganzen en steltlopers in dit plasdrasgebied van ondergelopen graslanden. Tijdens het observeren door de kijker was het al snel duidelijk waarom de gans alleen zat. De constant draaiende kopbeweging is een teken dat ook deze brandgans besmet is geraakt met het besmettelijke vogelgriepvirus en waarschijnlijk ten dode is opgeschreven of al dan niet ten prooi valt aan de zeearend die in dit gebied voorkomt.

 

Blog Tot nu toe heeft het nog niet echt gewinterd maar als dit wel zo zou zijn dan hoef je natuurlijk niet altijd ver van huis te gaan om een winterse foto te maken. Deze foto heb ik bij mij thuis gemaakt in een blauwe plastic regenton waar een dikke laag met ijs in lag. Zodra de dooi intrad begonnen er verschillende luchtbellen in het ijs te ontstaan die naar het oppervlak kwamen en met een 105mm macrolens zijn er dan best wel leuke details uit te halen.

 

Blog De buizerd zie je in verschillende kleurvarianten van donkerbruin tot bijna tegen het witte aan. Het zijn echte oogjagers en kunnen lang op een boomtak of een rasterpaal blijven zitten in afwachting van kleine bewegingen in de lage vegetatie waarna ze toeslaan om hun prooi al duikend te bemachtigen.

 

Blog Natuurgebied De Stille Kern in Zuidelijk Flevoland is nog zo'n lekker ruig natuurgebied waar je overal mag struinen, je hoeft er niet op de begaanbare paden te blijven. Het gebied bevat enkele fraaie waterpartijen die met elkaar in verbinding staan. Tijdens zo'n wandeling weet je uiteraard nooit wat je kunt verwachten aan fotografische onderwerpen. Deze dode snoek dicht onder het wateroppervlak werd nog net door het late zonlicht opgelicht en dan kun je ook wel weer de schoonheid zien van het geheel ook al raakt het in verval.

 

Blog Hier samen met zijn broertjes en zusjes tijdens de puppy reünie. Maar wat gaat de tijd snel...al weer 10 jaar geleden dat ik mijn Duitse Staande Draadhaar van 10 weken oud kon ophalen bij de fokker...Arie Verweij. We hebben samen in die tussenliggende jaren heel veel mooie momenten met elkaar beleefd die ik niet had willen missen een geweldige hond die nu nog steeds altijd voor me klaar staat als het nodig is. 

 

Blog Dit is één van de doorgaande zandwegen die door het Speulder en Sprielderbos loopt vanaf het Boshuis bij het buurtschap Drie. Er zijn plannen om deze doorgaande weg die nu nog toegankelijk is voor het gemotoriseerde verkeer af te sluiten. En zo zijn er meer gebieden op de Veluwe die in de toekomst tijdelijk of geheel worden afgesloten om de natuur te ontzien.

 

Blog Het is voor de buitenfotograaf altijd weer genieten als de herfst nadert en de paddestoelen steeds vaker hun schoonheid laten zien wat meestal maar van korte duur is. Voor een aansprekende foto is het kijken wat de goede invalshoek is en vaak is dat laag bij de grond dus dat beteken plat op je buik en spelen met de lichtval en scherptediepte die je voor het mooie plaatje gaat gebruiken. Maar het gaat niet altijd om schoonheid zoals deze aftakelende porseleinzwam laat zien. Alles heeft zo haar schoonheid alleen moet je daar wel open voor staan.

 

Blog In de namiddag een heerlijke boswandeling in het uitgestrekte Speulder en Sprielderbos gemaakt en genoten van de fraaie herfstkleuren. De hond een Newfoundlander kreeg het ook in zijn bol en snoof al rennend de herfstgeuren op en na de wandeling lag ze thuis voor pampers op de koude vloertegels bij te komen.

 

Blog Soms kom je wel hele rare snuiters tegen in het bos. Op deze met mos begroeide beukenstam groeit een enorm gezwel en met een beetje fantasie kun je er wel de snuit van een hond in zien.

 

Blog De wolf in Nederland zorgt voor veel discussie bij zowel voor als tegenstanders en de schapenhouders zitten er al helemaal niet op te wachten. Nederland is gewoon veel te kleinschalig voor de wolf en het gaat alleen maar voor problemen zorgen. Deze Veluwse Heideschapen zien de bui al hangen en leggen massaal en allert de oortjes te luisteren op onraad want ze lopen tenslotte op de Veluwe.

 

Blog De Schotse hooglanders worden ingezet bij het begrazen van het Houtdorperveld een mooi heidegebied tussen Speuld en Houtdorp. De runderen zijn goed bestand tegen de weersinvloeden van alle dag en een stevige natte sneeuwbui zoals de foto laat zien laten ze gelaten over zich heen komen en wachten op betere tijden.

 

Blog Het verbranden van materialen in een oude verzonken kruiwagen kan ook wel eens leuke structuren opleveren aan de buitenkant van de kruiwagen. Nadat deze een paar weken in weer en wind buiten had gestaan begon er zich roest te vormen met verschillende kleuren en verrassende vormen.

 

Naar boven

Stuur e-mail* Invoer verplicht
Website by Folibee